Наскоро посетих Garden to Business форум – ПРОЛЕТ 2016. Това е събитие, което трябва да срещне земеделски производители с управители на заведения, готвачи, кетъринг фирми, хранителни магазини и др., за да установят връзка помежду си.
Проведе се в демонстрационния ресторант ShowHow на Томеко.
Това беше на хартия. На живо се оказа, че ресторантьорският бизнес не се интересува особено откъде идват продуктите. Важното е да са евтини. Та, събрахме се група български производители, всеки с доказано качествена продукция да си се похвалим помежду си.
Аз бях там като представител на джинджифиловите чайове Verve.
Част от програмата на мероприятието беше кулинарното училище Amuse Bouche. Те сътвориха куп вълшебства с продуктите, предоставени им от производителите.
Направиха уникален мус от гъбите Кладница на гъбената ферма Sunydays и кокосовата сметана на дамите от Алтмилк, намазаха го върху едни препечени хлебчета... Мммм, да си оближеш пръстите.
Приготвиха и страхотен десерт - панакота от кокосово мляко, полята със сос от малиновото вино на изба Трастена.
Подредиха разядки от кози сирена на Козеферма Халалица с мед и нар. Няколко мидени ястия, домашна паста и какво ли още не. Истинско пиршество за сетивата.
Няколко часа гледах как правят от нищо нещо с такова желание и умение, че ме вдъхновиха.
Прибрах се и си направих оризово мляко. А след това изкулинарствах и моята версия на панакота с ягоди.
Толкова добре се получи, че чак се изненадах от себе си. Истинската ми награда, обаче, дойде от близките ми. Успях да им доставя радост в този ден, а толкова малко усилия ми костваше.
Същата вечер попаднах на цитат в една от домашните ни книги: "Животът предоставя безкраен низ от възможности за проява на обич. Не пропускайте нито една!" И изведнъж всичко се подреди.
ПП. Нямам финансова изгода от споменаването на цитираните български производители. Удовлетворението ми ще дойде ако вдъхновя поне един човек да опита българска, качествена храна и подаде ръка на родните производители.
Снимковият материал е от личния ми архив.
Снимковият материал е от личния ми архив.
Няма коментари:
Публикуване на коментар